Home
Menu okolicznościowe

Organizujemy lunch biznesowy na zimno lub na ciepło, dania z kuchni finger food, dania dla wegetarian i dla vegan, chrzciny, komunie, od 1 roku do 100 lat urodziny oraz inne imprezy okolicznościowe na terenie Warszawy


Organizujemy różnego rodzaju imprezy okolicznościowe  z dowozem w firmach i  domach prywatnych 

 


LUNCH BIZNESOWY NA ZIMNO - menu do wyboru

kanapeczki 1/2 kajzerki pszennej i żytniej z kurczakiem, salami, z szynka, pasztetem, mozzarellą i serem kozim dekorowane ogórkiem i pomidorem

Tortilla zawijana z grilowanym kurczakiem, polędwiczką wieprzową, łososiem wędzonym i warzywami oraz mozzarellą i warzywami

Sałaty z fetą i oliwkami, z mozzarella i pomidorem, z kurczakiem, indykiem, z łososiem, z polędwiczka wieprzowa oraz warzywami. Każda sałata jest serwowana z sosem.

Panierowane paseczki z kurczak plus 3 dipy do wyboru np. humus, tzatziki, tysiąca wysp, ziołowy;

Kanapka składana z chleba , bułki lub kajzerki z karkówką pieczona, schabem pieczonym, z kurczakiem pieczonym, wędliną , serem żółtym, jajkiem serwowane z sałatą i warzywami.

Kanapki mogą być zawinięte kążda osobno w folię spożywczą lub ułożone na tacy.



LUNCH BIZNESOWY NA CIEPŁO

menu przykładowe serwowane z podgrzewaczy zapewniamy pełny serwis cateringowy


Zupy:

krem z pomidorów

żurek z jajkiem i kiełbasą;

krem jarzynowy z curry;

ogórkowa;

barszcz ukraiński;

grochówka;

krem grzybowy;


Dania na ciepło

wybór mięs pieczonych:

karkówka w sosie pieczeniowy, chrzanowym, grzybowym;

polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym, borówkowym, kaparowy;

schab  środkowy w panierce ( kotlet schabowy ) , w sosie grzybowym, śliwkowym;

pierś z kurczaka w sosie pesto, paprykowym, pieczarkowym

pierś z indyka w sosie żurawinowym, mango;

roladka z wołowiny nadziewana papryką i pieczarkami


wybór ryb

filet z łososia w sosie koperkowym, szparagowym, limonkowym, saute;

filet z soli w sosie koperkowym;

filet z zębacza w sosie chrzanowym


wybór pierogów ręcznie klejonych

z mięsem, ruskie, z kapustą i grzybami, ze szpinakiem, soczewicą, z grzybami

sezonowo - z jagodami lub truskawkami


wybór makaronów

ze szpinakiem, carbonara, z grzybami, z brokułami, bolognese, szpinak/kurczak


wybór surówek

z kapusty pekińskiej, z selera, z ogórka kiszonego, mizeria, z białej lub czerwonej kapusty


warzywa na ciepło

bukiet warzyw, mini marchewka, brokuły, fasolka szparagowa, kalafior


wybór deserów

ciasteczka - babeczki nadziewane, rogaliki, jeżyki, baletki, ala snickery

ciasta - sernik , jabłecznik, ze śliwka, stefanka, miodowe

owoce filetowane - ananas, winogrona, kiwi, jabłka, gruszki, banany, brzoskwinie, arbuz


 

FINGER FOOD - dania do ręki

 

kanapeczki dekoracyjne z salami, z kurczakiem wędzonym, z wędliną krakowską lub sopocka, z szynka szwarwaldzką,

z mozzarella, z serem kozim, camembertem dekorowane warzywami i ziołami

kanapki dekoracyjne

mini tortilla zawijana z szynka, serem, łososiem spięta wykałaczką z oliwką lub pomidorkiem koktajlowym

babeczki wytrawne lub kwadraty z ciasta francuskiego nadziewane  musem z tuńczyka, jajka, szynki, kurczaka, sałatka jarzynową, ziołową dekorowane warzywami i ziołami


koreczki na wykałaczce bambusowej 10,5cm z kabanosem, kurczakiem, oliwka, pomidorkiem, winogronem, serem żółtym


mini pucharki serwowane z fetą, oliwkami, kurczakiem, warzywami, tofu, humusem

pucharki

zawijaniec z ciasta francuskiego nadziewane szynka, serem, pieczarkami oraz szpinakiem


talerz warzyw: marchewka, seler naciowy, brokuły, kalafior, ogórek, papryka, pomidorki koktajlowe

serwowane z soem do wyboru: tysiąca wysp, tzatziki, bbq, humus 

 

talerz owoców filetowanych /sezonowo /

- ananas, truskawki, brzoskwinie, melon, czereśnie, banany, winogrona, śliwki, jabłka, gruszki

 

MENU

DLA VEGAN, WEGETARIAN I BEZGLUTENU - do wyboru


makaron ryżowy z sosem pesto, pomidorkami koktajlowymi, rukola;

makaron ryżowy z kolendrą, z imbirem, sosem sojowy

makaron razowy z grilowanymi warzywami w sosie pomidorowym

falafelle z sosem pomidorowo-cynamonowym

kanapki dekoracyjne z glilowanym bakłazanem, cukinią, tofu dekorowane warzywami i ziołami




MENU Z OKAZJI URODZIN, CHRZCIN, IMIENIN, POŻEGNAŃ Z PRACY, KONSELACJI

Zupy:

Tradycyjny rosół z makaronem
Staropolski żurek z jajkiem i białą kiełbasą
Krem z pomidorów
Zupa pomidorowa z ryżem lub makaronem
Krem z kalafiora
Krem grzybowy
Chłodnik botwinkowy

Dania gorące:


Plastry piersi kurczaka z sosem kurkowym lub żurawinowym lub śmietanowo-ziołowym

Plastry piersi indyka z cytrynowej marynaty z sosem pesto lub z sosem mango-brzoskwiniowym
Polędwiczki wieprzowe serwowane z sosem kurkowym, żurawinowym lub serowym
Klasyczny kotlet schabowy z duszonymi pieczarkami i cebulką
Panierowana pierś kurczaka
Roladka z piersi kurczaka nadziewana mozzarellą i ziołami z sosem pesto
Roladka z piersi kurczaka nadziewana szpinakiem i mozzarellą z sosem śmietanowo-ziołowym
Kacze udko z żurawiną
Filet łososia z sosem koperkowym

Dodatki:

Ziemniaczki
Kopytka
Ryż
Fasolka szparagowa
Mini marchewka

Inne dania gorące:

Makaron ze szpinakiem i pomidorami suszonymi w sosie śmietanowo-czosnkowym
Makaron z grillowanymi warzywami i rukolą w sosie ziołowym
Pierogi ruskie z boczkiem i cebulką
Pierogi z mięsem
Kopytka z Sorosem grzybowym lub szpinakowym

Sałatki i sałaty jako dodatek do obiadu:


Surówka z białej kapusty

Surówka z marchewki
Sałatka z pomidorów i ogórków kiszonych
Sałata grecka z fetą i warzywami
Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem, pestkami dyni

Przystawki (dalsza część przyjęcia):


Półmisek mięs pieczystych – karkówka, schab, pierś indyka serwowany z ogórkiem i pomidorem oraz z chrzanem

Pasztet naszego wypieku serwowany z sosem tatarskim
Schab faszerowany musem z jajek, chrzanu i ogórków muśnięty galaretą
Jajka faszerowane różnymi pastami: szynkową, łososiową, pieczarkową
Półmisek serów wędzonych serwowanych z owocami i zurawiną
Półmisek serów pleśniowych (camembert, brie, lazur…)serwowany z owocami
Mozzarella z pomidorkami serwowana na sałacie z grillowanymi warzywami
Sałatka z kurczakiem grillowanym i warzywami z sosem musztardowo-miodowym
Sałatka z wędzonym łososiem i świeżymi warzywami z sosem ziołowym

Ciasta:


Sernik

Jabłecznik
Ciasto czekoladowe
Seromak
Ciasto z owocami

Dania przywozimy w TERMOPORCIE - GORĄCE oraz na porcelanie.

Jeśli jesteście Państwo rodziną liczącą do 15 osób proponujemy wybrać 2 rodzaje mięsa i dodatek w postaci ziemniaczków czy kopytek lub makaronu do tego 2-3rodzaje sałatek, surówek, ewentualnie zupę.

Jeśli rodzina jest bardziej liczna, wówczas przywozimy 2podgrzewacze, wówczas możecie Państwo wybrać do 6 dań gorących (w tym ziemniaczki czy kopytka jako dodatek) oraz 3rodzaje sałatek, surówek.

Jeśli chodzi o przystawki, dla każdej grupy osób, to optymalna ich ilość wynosi 4-5.

Zachęcamy do skorzystania z naszej oferty.

 

 

Do góry
tel. 22 498 98 97
tel. 607 310 064
Smak Serwis catering
Smak Serwis catering

Usługi cateringowe Warszawa

 

W naszej firmie pracują osoby z kilkunastoletnim doświadczeniem w branży gastronomicznej. Kucharze gotujący z pasją i ze smakiem, przygotują przepyszne dania, zgodnie z menu wybranym przez Państwa. Pracujemy na sprawdzonym sprzecię gastronomicznym takim jak: Rational, Hendi i wiele innych. Osoby odpowiedzialne na dowóz i ustawienie cateringu, profesjonalnie przygotują i udekorują stoły, tak abyście byli Państwo zadowoleni. Krótko mówiąc przygotujemy catering  ze smakiem, uszyty na miarę Państwa potrzeb.